Onko töissä kivaa?

Työttömyys on poliittinen valinta.

Leipäjonot eivät johdu ruuan puutteesta.

Syy on äänestäjien.

  

Auvo Rouvisen vaalisivut. Tutustu ehdokkaaseen ja ota selvää kuinka häntä voi äänestää. Sivulla myös laskuri jolla voit selvittää mihin yhteiskuntaluokkaan kuulut sekä nimimerkit hyväksyvä keskusteluryhmä jossa voit esittää kysymyksiä ja haukkua ehdokkaan.


Vaalikirja, torilla 10 € kpl, Verkkokaupassa 12,9 € kpl. Katso lähin myyntipiste.

Etusivu
Minä
Vaaliohjelma
Poliitikko
Kirjasto
- 2003-2008
- Bloki
Pelit
Videot
Mainokset
Keskustele
Tukiryhmä
Rahoita
Kalenteri
Linkit
Yrityksille


Lehdistölle, tiedot


Muut vas ehdokkaat

Antero Puhakka
Joensuu


Petteri Tahvanainen
Eno


Ritva Väyrynen
Juuka


Reima Ehrukainen
Juuka


Antti Saarelainen
Joensuu


Tuomo Tormulainen
Kontiolahti


Jaakko Turunen
Joensuu


Heli Rantamäki
Valtimo


Juha-Pekka Reijonen
Joensuu


Milla Pyykkönen
Joensuu


Timo Vänskä
Outokumpu
050 557 1949

Pieta Hyvönen
Outokumpu
044 955 9612

Satu Ihalainen
Lieksa
040 767 2437

Ehdokkaiden yhteystiedot
Pohj karjala


Poliitikko

Miksi politiikkaan?

Kuntavaaleihin minua on pyydetty useasti. En ole viitsinyt tuhlata aikaani. Viime kuntavaalien alla eräs tuttu demari sai minut ylipuhuttua krouvissa. Hän kertoi ettei Esa Lahtela jatka eduskunnassa. Hän pyysi minua mukaan ja perusteli, kuka tahansa osaa painaa puolueen määräämää nappia joten työ on helppoa. Seuraavan aamuna ilmoittauduin kunnallisvaaleihin. Ei kukaan oikeasti halua kunnan valtuustoon, siitä ei tienaa ja nykytilassa on mahdoton tehdä mitään täyspäistä konsultti lauman selittäessä kilpailun etuja ihmisille jotka eivät tiedä kilpailusta muuta kuin Lassse Virenin ja ainut tuttu etu on maitotiliä vastaan saatava voipaketti. Harva vaan pääsee eduskuntaan ellei ole ensin ollut ehdolla kunta vaaleissa. Ennen ilmoittautumista piti vielä valita puolue jonka määräämää nappia olen valmis painamaan. VAS oli ainoa vaihtoehto. Se on lähes kaikessa samaa mieltä kuin minä mikäli pitää linjansa myös hallituksessa. Ellei pidä vaan loikkaa Kokoomuksen kelkkaan, se ei minua häiritse, minä en loikkaan. Siitä seuraa tietenkin puolueesta erottaminen mutta se ei minua haittaa, en meinaa toisella kaudelle. Neljä vuotta 6000€ kk palkalla riittää ja siitä jää sen verran säästöön ettei tarvitse tehdä mitään seuraavaan 10 vuoteen. Sen jälkeen elän metsän myynnillä ja käpyjen keräilyllä.

Miksi VAS

Kiteellä VAS ei ole kovinkaan suosittu, demareissa tai Kepussa olisin ollut varma läpimenijä, luultavasti Kokoomuksessakin. En vaan sovi samaan puolueeseen Liisa Jaakonsaaren tai Paavo Lipposen kanssa muutoin kuin puolueen puhdistajana. Joten SDP on poissa minun listaltani. Jos joku on seurannut Lahtelan taistelua, ymmärtää varmaan syyn, onhan hänen pahin vastustuksensa tullut oman puolueen piiristä. Miehelle ei ole tarjottu yhtään mahdollisuutta vaikuttaa vaikka hän on prosentuaalisesti mitaten suomen suosituin poliitikko.

Kunta tasolla Kepu olisi tietysti ollut paikka vaikuttaa mutta valtakunnan tasolla ei kukaan täysjärkinen halua näiden reformistien (työreformi) joukkoon. Kokoomus taas olisi ollut siitä hyvä että siinä joukossa voi tehdä mitä vain koska ainoa ideologia on oma etu. Olisin siis voinut mennä KOK kansaedustajaksi ja mikäli olisin perustellut saamillani lahjuksilla vaikka Kiteen apteekin sosialisoinnin, kukaan ei olisi korvaansa lotkauttanut. Jotenkin en vaan ole sellaista ”työväen presidentti” ainesta jota puolueen imago konsultit kaipailevat.

Vihreillä on joitakin ihan hyviä ajatuksia. Valitettavasti vain toteutus tahtoo ontua. Minäkin kannatan ympäristö veroja mutta niin että myös köyhien ostovoima nousee vähintäin saman verran kuin verotus jolloin olisi tapahtunut kulutuksen siirtymää suuri päästöisistä tuotteista vähä päästöisiin. Vihreiden politiikka taas pienentää köyhien ostovoimaa ja lisää rikkaiden jolloin ainut muutos on, rikkaat kuluttavat enemmän ja köyhät vähemmän mutta kulutuksen painopiste ei muutu. Öljyä palaa sama määrä mutta se ei pala köyhän mummon lampussa vaan rikkaan katumaasturissa. Mummo kuolee pimeässä ja juppia ajaa puhelinpylvääseen. Väkiluku laskee ja ympäristö pelastuu.

Luullakseni Kristilliset ovat minua lähinnä. Rakasta lähimmäistäsi. Tee toiselle sama minkä toivoisit itsellesi tehtävän. Minkä teit yhdelle minun vähimmistäni, sen teit minulle. Siis noin sanoo heidän pyhä kirjansa. Mikäli he sitä noudattaisivat, olisin varmasti puolueessa. Valitettava totuus kuitenkin on ettei heillä heru laupeutta köyhille, sitä vastoin nämä synnittömät kyllä ovat innokkaita kivittämään kuka homoja, kuka naispappeja. Eivätkä ehkä muista mainintaa, älkää tuomitko ettei teitä tuomittaisi. Tai jos muistavat, ovat marttyyreina valmiit korventumaan helvetissä pelastettuaan pakanoita väärin keinoin.

Näyttää siis siltä että VAS edustaa tekoina sitä mitä KD aatteena ja Vihreät sanoina. Lisäksi, hämmästyttävää kyllä, se on ainut puolue joka ymmärtää niin paljon taloudesta että kokouksissa joudutaan äänestämään puolueen sijoitus omaisuuden tuoton käytöstä. Joillakin oikeisto puolueilla on selkeä ideologia joka takaa heille rajattoman vaurauden, silti jokainen tutkittu kansanedustaja on joko rikollisjärjestöjen rahoittama tai rosvonnut hallinnoimansa kassakirstun. Mistä päätellen heillä ei ole kovinkaan toimivaa talousohjelmaa. Minä tykkään rahasta joten tuokin seikka sai minut valitsemaan VAS.

RKP on tietty niin ympäripyöreä että siihen mahtuu kuka vaan joka osaa ruotsia. Minä en osaa, jäin sen vuoksi kerran luokalleen ja numero ei koskaan ylittänyt viitosta mikä sekin oli opettajan mielestä suurin armon osoitus mitä ihmistä on kohdannut. No lohdutukseksi voin sentään sanoa että se viitonen tuli laajalta kurssilta peruskoulussa että voisin tulkin paikkaa hakea taikka virkemies ruotsilla toimeen tulla. Sinällään minulla tuskin on geneettistä aukkoa tuossa osassa koska siskonikin tuplasi yhden luokan ruotsin vuoksi mutta hänen lastensa äidinkieli on ruotsi. Ilmeisesti meissä on piilevä ruotsin kielen lahja mutta minussa se piileksii niin hyvin ettei RKP:n jäsenyys ole mahdollinen vaikka puolueen kannatus Pohjoiskarjalassa onkin lähes yhtä hyvä kuin VAS kannatus. Se ettei täällä ole pahemmin köyhiä tai ruotsin kielisiä on ikävä tosiseikka joka ainakin köyhyyden osalta korjaantunee aikaa myöten.

Tietty olisihan jäljellä vielä ainakin Persut. Minä nyt en vaan usko asioiden korjautuvan muutamaa pakolaista potkimalla taikka pitserian poltolla. Jos joku kykenee todistamaan minulle että suomi voi maksaa velkansa ja maailman talous kääntyy nousuun parin tumman pieksämisellä, olen valmis tähän. Mikäli palava pitseria saa terveydenhuollon toimimaan, takaa kohtuullisen perusturvan jokaiselle sekä tekee työpaikoista miellyttäviä lomakeitaita joissa ollaan huvikseen, antaa soihtujen lentää, en ole ennekään kebabia syönyt. En usko muutaman pitserian palon myöskään auttavan vakavimpaan yksittäiseen valtion talouden ongelmaan. Muiden EU maiden heikosta palkkatasosta ja sosiaaliturvasta johtuvaan työvoiman ylitarjontaan jota rikolliset käyttävät häikäilemättä hyväkseen. Yleensä jäävät paitsi palkat, myöskin verot maksamatta. Mikäli joku keksii kuinka maahanmuuttajien pieksäminen auttaa tähän, kertokoon.

Tavoitteet

Mielestäni peruspäiväraha ilman tarveharkintaa on se jolla ihmisen täytyy elää. Terve, onnekas ja hyväkuntoinen voi laskea elävänsä palkkatuloilla tai ansiosidonnaisella mutta kunhan kunto pettää ja eläkevakuutusyhtiön lääkärit suorittavat ihmeparannuksen, jäljellä on monella 20 vuotta peruspäivärahaa ennen eläkettä. (Kuten tietänet, vakuutusyhtiön lääkäreihin verrattuna Jeesus oli tumpelo, hänen piti nähdä potilas ennen parantamista.)

Myös yrityksen konkurssi saattaa viedä työpaikan keneltä vain. Globalisaation ja teknisen kehityksen seurauksena voivat kokonaiset teollisuuden alat kadota muutamassa vuodessa. Ei auta jos olet kännykkä insinööri mikäli kännykät korvautuvat henkilökohtaisilla teleportaatio laitteilla.


Rakennushommia tehneenä voin lisäksi vastustaa rikollista aliurakointia. Muista, rikollinen yritystoiminta on haitta myös rehellisille yrittäjille. Olisin yrittäjä jos keksisin keinon miten pärjää rehellisesti ja kohtuullisella työllä.

Miksi ei kansalaispalkkaa tai negatiivista tuloveroa?

No helpoin tapa korjata köyhyyttä välittömästi on peruspäivärahan korjaus. Jos käymme luomaan täysin uusia järjestelmiä, menee 15 vuotta kunnes toimikunnat ovat ne kehittäneet ja loppujen lopuksi ilmenee jokin porsaanreikä jonka perusteella Walroosin kanit saavat sen mutta köyhät eivät. Mikä on taas viiden vuoden prosessi. Nykyiset äänestäjät kuolevat sillä välin nälkään. Tonni kuussa takaa edes jonkinlaisen turvan ja lyhentää sossun jonoja. Lisäksi maksatus pitäisi järjestää ammattiliittojen kautta, Kela osaa kyllä kyykyttää ja vaatia selvityksiä mutta varsinaiseen tehtäväänsä, rahan jakamiseen se on täysin kyvytön.


Eräs vaihtoehto olisi Milton Friedmanin ideoima negatiivinen tulovero mutta siihen ei taida vielä olla valmiuksia, olkoonkin että kaikki muut Uusliberalistiset opit on otettu ilolla vastaan. Hänen ainut järkevä ajatuksensa on liian vaikea nykyisille seuraajille.

Copy Auvo Rouvinen