Onko töissä kivaa?

Työttömyys on poliittinen valinta.

Leipäjonot eivät johdu ruuan puutteesta.

Syy on äänestäjien.

  

Auvo Rouvisen vaalisivut. Tutustu ehdokkaaseen ja ota selvää kuinka häntä voi äänestää. Sivulla myös laskuri jolla voit selvittää mihin yhteiskuntaluokkaan kuulut sekä nimimerkit hyväksyvä keskusteluryhmä jossa voit esittää kysymyksiä ja haukkua ehdokkaan.


Vaalikirja, torilla 10 € kpl, Verkkokaupassa 12,9 € kpl. Katso lähin myyntipiste.

Etusivu
Minä
Vaaliohjelma
Poliitikko
Kirjasto
- 2003-2008
- Bloki
Pelit
Videot
Mainokset
Keskustele
Tukiryhmä
Rahoita
Kalenteri
Linkit
Yrityksille


Lehdistölle, tiedot


Muut vas ehdokkaat

Antero Puhakka
Joensuu


Petteri Tahvanainen
Eno


Ritva Väyrynen
Juuka


Reima Ehrukainen
Juuka


Antti Saarelainen
Joensuu


Tuomo Tormulainen
Kontiolahti


Jaakko Turunen
Joensuu


Heli Rantamäki
Valtimo


Juha-Pekka Reijonen
Joensuu


Milla Pyykkönen
Joensuu


Timo Vänskä
Outokumpu
050 557 1949

Pieta Hyvönen
Outokumpu
044 955 9612

Satu Ihalainen
Lieksa
040 767 2437

Ehdokkaiden yhteystiedot
Pohj karjala


Minä

Auvo Rouvinen, Kitee, Oikotie 4. Kuvia mökistä.

Eduskuntavaaleissa VAS ehdokkaana.

Taloudellisia kytköksiä ei pahasti ole, 400 Nokian osaketta, auto, omakoti talo, osuus isän perikunnasta joka käsittää pienehkön maatilan sekä kesämökin. Ei velkaa eikä mainittavia säästöjä.

Koulutus

9 luokkainen peruskoulu kymmenessä vuodessa (Ruotsi hiukan takkusi)

2 v Joensuun ammattikoulu, rakennuslinja

Armeija, Kontioranta pioneerikomppania, aliupseerikoulu Keuruulla.

Muutama kurssi

25 opintopistettä Joensuun yliopisto, tietojenkäsittely tiede, (kiitettävä).

Sosiologiaa avoimessa yliopistossa kokeilin mutta eukko lähti lätkimään joten meni hiukka pasmat sekaisin.


Henkilöhistoria

Sukupuu

Tauno Asikainen , Saimi Asikainen Rääkkylä, Pötsönlahti–> Sinikka Asikainen

Hilma Rouvinen, Oskari Rouvinen Kitee, Piimäjärvi–> Terho Rouvinen

Sinikka Asikainen, Terho Rouvinen Kitee, Piimäjärvi –> Auvo Rouvinen, Kitee, Tolosenmäki

Itse olen vanhin poika ja alkuperäinen olettamus oli, ryhdyn maanviljelijäksi joten koulutus ei kiinnostanut. Isäni kuoli ollessani 7 luokalla joten maanviljelys harrastus tuli tutuksi. Ammattikoulun kävin lähinnä tavan vuoksi kuvittelematta hyötyväni siitä mitenkään. Valinta perusteena oli, mihin on helpoin päästä, siellä tuskin joutuu mitään tekemään. Armeijan kävin kontiorannassa, pioneerikomppaniassa. Välillä kävin AUK:n Keuruulla. Nykyinen sotilasarvo res ylikersantti. Armeijan jälkeen menin kuitenkin töihin Rakennusliike Taskiselle. Sivutöinä harrastin maatilan hoitoa. 86 olin muuttunut niin ahneeksi että läksin Kondrovoon 200 km Moskovasta eteenpäin Perusyhtymän hommiin. 87 olin vaurastunut riittävästi luopuakseni vakituisesta töissä käynnistä ja siitä eteenpäin olen tehnyt freelance keikkoja milloin millekin yritykselle. 88 syntyi poika, Niko Huurre, sukunimi periytyy äidiltään Anu Huurteelta. 89 rakensin talon Tolosenmäkeen. Tarkoitus oli myydä mökki kahden vuoden kuluttua verottomana ja ostaa tontti Helsingistä jossa olisin toistanut saman pari kertaa ja siirtynyt koroilla eläjäksi mutta lama sotki suunnitelmat ja niinpä asun vieläkin Tolosenmäessä. 2007 Anu sai tarpeekseen minusta ja Kiteestä muuttaen takaisin Helsinkiin jossa oli syntynyt ja asunut 23 ensimäistä vuottaan. 2009 Niko lähti Helsinkiin opiskelemaan kemiaa Helsingin yliopistossa joten asun kahden kissan kanssa. Yksinhuoltajan elämä on siis tuttua ainakin kissojen hoidon suhteen.

Töissä

Ammatti kirvesmies, siltakirvesmies, raudoittaja, kolumnisti, freelance toimittaja, työtön. Urani alussa olin 3,5 elementti tehtaalla tekemässä betoni elementtejä. Tein mökin ja autotallin itselle. Sen jälkeen olen työskennellyt sekalaisesti kirvesmiehenä, raudoittajana, siltakirvesmiehenä ja välillä jopa sisustellut loistoristeilijöitä. Tietysti olen aika usein työttömänä.

Harrastukset

Lukeminen

Kirjasto linkin alta löytyy muutamia kirjoja joista olen ammentanut näkemykseni. Se että lukee jotakin ei tarkoita että ymmärtäisi asian. Uskoakseni Obaman ja Kataisen neuvonantajina toimivat ekonomistit ovat lukeneet aika paljon mutta jotensakin minusta tuntuu etteivät he ole ymmärtäneet taikka eivät ole ymmärtävinään lukemaansa.

Ohjelmointi

Olen harrastanut pienimuotoisten ohjelmien kirjoittelua. Muutama tekemäni softa löytyy tuolta.

Kirjoittelu

Kirjoitan kolumneja ja juttuja Rakentaja lehteen, rettelöin Kansalaiskeskustelu.org sivustolla, kirjoitan joskus uuden suomen blokiin. Kirjoittelen myös yleisön osastoille, Kauppalehden, Taloussanomien ja Tiede lehden keskusteluihin. Tietysti saatan kommentoida mitä tahansa tapaamaani lehti tai netti juttua.

Rakentelu

Rakentelen esilaisia härveleitä aikani kuluksi. Tämä harrastus määräytyy aika paljon siitä mitä satun tarvitsemaan tai haluan kokeilla toimiiko joku asia. Jos minulta siis uupuu sohva, selaan kuvastoja minkä jälkeen menen autotalliin ja katson mitä siellä on. Mikäli tarpeita sattuu olemaan, teen sohvan. Suunnittelen myös kaikenlaisia älyvapaita systeemejä

Uskomukset

Uskon teknologiaan lähes sokeasti. Mielestäni ainoa syy miksi ihmiset ovat töissä on tyhmyys ja perinne. Rpbotit voivat tehdä kaiken paremmin, nopeammin ja tehokkaammin. Valittettavasti johtavassa asemassa olevat ihmiset eivät joko ymmärrä tai ole ymmärtävinään tätä ja siksi ihmisiä kiussataan työllä. Valtaosa työstä on sitä paitsi turhaa. Kapitalismissa yritetään myydä ihmisille tuotteita joita he eivät tarvitse ja joista on heille haittaa. Syynä on tietysti ahneus ja järjestelmän rakenne. Tyhjästä työstä saa rahaa kun taas hyödyllinen harvoin palkitaan.

Copy Auvo Rouvinen