Onko töissä kivaa?

Työttömyys on poliittinen valinta.

Leipäjonot eivät johdu ruuan puutteesta.

Syy on äänestäjien.

  

Auvo Rouvisen vaalisivut. Tutustu ehdokkaaseen ja ota selvää kuinka häntä voi äänestää. Sivulla myös laskuri jolla voit selvittää mihin yhteiskuntaluokkaan kuulut sekä nimimerkit hyväksyvä keskusteluryhmä jossa voit esittää kysymyksiä ja haukkua ehdokkaan.


Vaalikirja, torilla 10 € kpl, Verkkokaupassa 12,9 € kpl. Katso lähin myyntipiste.

Etusivu
Minä
Vaaliohjelma
Poliitikko
Kirjasto
- 2003-2008
- Bloki
Pelit
Videot
Mainokset
Keskustele
Tukiryhmä
Rahoita
Kalenteri
Linkit
Yrityksille


Lehdistölle, tiedot


Muut vas ehdokkaat

Antero Puhakka
Joensuu


Petteri Tahvanainen
Eno


Ritva Väyrynen
Juuka


Reima Ehrukainen
Juuka


Antti Saarelainen
Joensuu


Tuomo Tormulainen
Kontiolahti


Jaakko Turunen
Joensuu


Heli Rantamäki
Valtimo


Juha-Pekka Reijonen
Joensuu


Milla Pyykkönen
Joensuu


Timo Vänskä
Outokumpu
050 557 1949

Pieta Hyvönen
Outokumpu
044 955 9612

Satu Ihalainen
Lieksa
040 767 2437

Ehdokkaiden yhteystiedot
Pohj karjala


Kirjasto.

Muutamia kirjoja joista olen hankkinut näkemykseni ja joiden lukemista voin suositella.

Kansataloustiede

Näitä on turha arvotella, kirjoittajia on pidetty neroina. Tietysti tarkalla lukemisella ja jälkiviisauden avulla huomaa virheitä mutta omana aikanaan he ovat olleet varsin erehtymättömän oloisia. En viitsi luetella sellaisia joiden maine on epäilyttävä. Moni noihin kirjoihin vetoaa, harva niitä ymmärtää. En väitä itsekkään kuuluvani tuhon vähemmistöön.

Muutama muu klassikko

Jared Diamond, Tykit, taudit ja teräs.

Hayes, Tie orjuuteen (Uusliberalismin isä)

Scifi ja fantasia

Satujen lukeminen on hyvää ajanvietettä ja saattaa herättää ajatuksia.

Omat tuotokseni

Lähinnä rettelöin netissä Kansalaiskustelu.org. Aloitin joskus WTC:n aikoihin YLE:n keskustelufoorumissa ja kun se suljettiin luullakseni poliittisin perustein, jatkoin Kansalaiskeskustelussa. Sen ensimäinen ylläpitä sai hommasta tarpeekseen siinä vaiheessa kun otimme hiukka railakasti yhteen muutaman Holokaustin kieltäjän kanssa. Ylen suorittamsta tekstieni varastamisesta viisastuneena pyysin kaikki omani pois ja julkaisen ne kirjana. Kansalaiskeskustelu jatkaa uuden ylläpitäjän toimesta mutta nuo kaksi katkoa ovat pudottaneet keskustelijoiden määrän lähelle nollaa. Sieltä voi seurata kuitenkin parin viimeisen vuoden tuotoksiani.

Blokia olen pitänyt uudessa suomessa, Tosin en ole viitsinyt paljon kirjoitella kun emme päässeet Herlinin kanssa sopimukseen mainosrahojen jaosta.

Rakentajaan olen kirjoitellut kolumneja viime vaaleista asti ja muutaman asiajutun väliin. Jutut löytyvät pdf muodossa osana lehteä Rakentajan arkistosta. sekä kotisivuiltani html muodossa. Juttuja voi kommentoida nimettömänä

Kolumnit

Uusi hallitus pitää mitä lupaa 18.4.2007
Toverit, hallitus tarvitsee teitä 20.6.2007
Rahasta kiinnostuneita 15.8.2007
Keskiluokka 26.9.2007
Rikollisuuden lajit ja vaikutukset 7.11.2007
Veronalennukset ja henkiparannus 19.12.2007
Patentit kehityksen jarruna 21.2.2008
Natottaako? 17.4.2008
Tekniikka kehittyy 19.6.2008
Rauha kotiin ja maailmaan 11.9.2008
Ministerin puheet ja suhdannetaantuma 8.11.2008
Laman torjuntaa meillä ja muualla 16.1.2009
Ohjeita työttömäksi aikovalle 13.3.2009
Mitä paikallisesta sopimisesta seuraa 25.5.2009
Onko lama ohi? 28.8 2008
Rehellisen helposti 23.3 2009
Kurjistumiskierre 18.12 2009
Taistelu peruspäivärahasta 15.1.2010
Lakkoilusta 12.5.2010
Mätäkuun juttuja 10.9.2010

Talouspolitiikka

Jutuista koottu talouspoliittinen Pamfletti html muodossa.

USA pysyy pystyssä siirtolaisten voimin 12.3.2010 s.30
Tasainen tulonjako, kilpailuetu 11.6.2010 s.32
Chilen ihme 9.7.2010 s.34
Itäblokki ja uusi talous 13.8.2010 s.28
 

Näytteeksi yksi kolumni, ei paras eikä heikoin mutta sattuma ratkaisin, löytyi sähköpostista.

Ohjeita työttömäksi aikovalle 3.3.2009

Rakennuspuolella saattaa muutama toveri harkita työttömän uraa. Ja ne, jotka eivät harkitse, saattavat saada muistutuksen markkinavoimista. Onhan rakentaminen ainut ala, jossa markkinatalous todella toimii ylikuumenemisineen ja lamoineen. Siihen en ota kantaa, onko nykyinen kasvuun tähtäävä politiikka oikeaa, vai olisiko parempi tähdätä vaikkapa 20 tunnin työvuoteen. Sen päättäkööt äänestäjät ja filosofit. Sen meistä jokainen tietää, että työttömyys johtuu nykytaloudessa ostovoiman puutteesta ja ainut keino sen pikaiseen korjaamiseen olisi maksaa työttömäksi jääneelle kaksinkertainen palkka. Tällöin jokainen uusi työtön työllistäisi kaksi entistä. Näinhän ei tietenkään menetellä, ilmeisesti viisaat eivät usko markkinatalouteen. Tämä uskomattomuus kuitenkin aiheuttaa työttömille joitakin vaikeuksia, sen olen omakohtaisesti kokenut vuosien varrella.

Työttömänä eläminen vaatii jonkin verran tulevaisuuteen varautumista. Moni laskee ylikattavan sosiaaliturvan varaan. Totuus kuitenkin on, ettei sosiaalitoimistoon saa aikaa heti kun tilaa. Toinen totuus on, että toimeentulomenot on monissa kunnissa alibudjetoituja. Jopa lakisääteisten maksujen maksaminen on vaikeaa. Harkinnanvaraista toimeentulotukea taas ei hevin myönnetä. Tämän seurauksena saatetaan laskea asiakkaan tulot kunnan eduksi. Viiden vuoden lomarahat ovat sen kuukauden tuloja, jolloin ne maksetaan tilille. Viiden vuoden erääntyneet lainat taas voidaan jaotella viidelle vuodelle, jolloin laskennallinen tuen tarve on nolla. Lottovoitto on tuloa, mutta lottoon sijoitetut maksut harrastuksia. Näistä syistä ensimmäisellä käyntikerralla rahaa ei ehkä tule.

Työttömäksi aikovan kannattaa ottaa taulukkolaskin ja laskea menot sekä tulot. Töissä käyvälle riittää, kun laskee kahden viikon tulot ja menot. Työttömän täytyy huomioida päivärahojen viivästyminen puutteellisten papereiden vuoksi, seitsemän päivän karenssi ja kuukauden maksuväli. Hänen täytyy laskea taloutensa puoli vuotta eteenpäin ja miettiä kumpi on tarpeellisempaa, etelän matka vai asuntolaina. Pankkiin kannattaa ottaa yhteyttä, jos näyttää ettei pysty maksamaan heinäkuun lainaerää. Yhteydenotto on parempi tehdä maaliskuussa kuin joulukuussa. Jouluna saa neuvotella ulosottomiehen kanssa ja se joustaa vähemmän kuin pankki. Jos meinaa neuvotella ulosottomiehen kanssa, kannattaa olla siinä asemassa, ettei hän voi viedä muuta kun roskat. Ne hän mielellään viekin, eihän ammattimies tyhjin käsin ulos lähde. Itse en lama-aikana vie koskaan roskia.

Työttömänä on hyvä harrastaa jotakin. On joitakin harrastuksia, joihin pääsee pienellä alkupääomalla. Olut, lukeminen ja lenkkeily, hiihtokaan ei suuria investointeja vaadi. Kokemuksen perusteella pitäisin lenkkeilyä parhaimpana kunnon kannalta. Sivusta seuranneena huonoimpana pitäisin oluen juontia kotona, se tahtoo pitkittyessään hankaloittaa urakkatyöhön siirtymistä.

Eräs asia, mikä kannattaa pitää mielessä, on työ. Moni laskee, ettei viikon pätkätyö tuota mitään. Kuten ei tuotakaan. En vaan ole koskaan tehnyt viikon töitä viikossa, pahimmillaan on mennyt vuosi ja aina vähintään kaksi viikkoa. Jos olet hidas työntekijä, kannattaa ottaa lyhytaikainenkin työ vaikka sillä ei rikastuisikaan. Kokemukseni mukaan yritykset palkkaavat mieluummin työntekijän, joka kykenee lähtemään lyhyellä varoitusajalla.

Punakynä
Auvo Rouvinen

Olen harjoitellut myös dekkareiden kirjoittamista. Koska kirjoitan nettiin, jutut ovat lyhyitä.

Rikospähkinä

Ravintolan pöydällä oli silli, isäntä poistui. Paikalla olivat, Rehellinen poliitikko, kömpelö kissa ja Joulupukki. Kun isäntä palasi puolen tunnin kuluttua, silli oli kadonnut ja kukaan ei tiennyt tapahtumasta mitään. Poliisi kutsuttiin paikalle.

Konstaapeli Reijo Reipas (SDP), syyllinen on kissa. Kissat syövät kalaa ja silli on kala.

Ylikonstaapeli Into Euromieli (KOK) (nauren)i. Silli on suolainen, kissat eivät siitä välitä, syyllinen on joulupukki.

Sattuipa Holmeskin paikalle ja totesi, kömpelö kissa ja joulupukki ovat taruolentoja, syyllinen on Rouvinen, maailman ainoa rehellinen poliitikko.

Rouvinen tunnusti, siirsin sillin jääkaappiin etteivät kärpäset pääse syömään sitä.

Holmesin visaisin juttu

Brittiläiseen imperiumiin kuuluva Busa on oli menestyvä itsenäinen saari siirtokunta. sen 5000 asukasta elivät onnellisena vapaudessa imperiumin suojassa. Kunnes eräänä päivänä.

Holmesin ovelle ryntäsi mies, kiiruhti suoraan sisään oven avauduttua ja puuskahti, Holmes, tarvitsen apua. Holmes katsoi miestä ja sanoi. Eversti Kuikka, Bulan varuskunnan komentaja, haluatte selvittää mihin saaren väestö katosi. Vieras nikotteli, Watson oli tukehtua piippuunsa ja kumpikin kysyi, kuinka, mistä tiesit.

Yksinkertaista rakas Watson. Miehellä on everstin univormu, tuossa lehti jutussa on paitsi kuva, myös todetaan, onneton tunari hävitti 5000 kansalaista. Bulan väestö kateissa, varuskunnan päällikkö hämmentynyt.

Holmes pakkasi kamansa ja kiiruhti paikalle Bulaan. Merellä Holmes sairastui vakavaan vatsatautiin ja joutui jäämään laivaan, Watson ryhtyi johtamaan tutkimuksia. Rakennukset olivat kunnossa, kaikki oli siististi paikallaan mutta asukkaita ei näkynyt. Ei edes suurennuslasi tuonut ratkaisua ongelmaan. Kunnes löytyi teksti. Kylässä asuva eläkkeellä oleva amerikkalainen insinööri oli kirjoittanut seinään verellä. Kapitalismin viimeinen vaihe tuhosi meidät. Watsonin kauhistunut parkaisu, kommunistit, sai veren hyytymään kuulijoiden joukossa. Jopa kuulijoiden joukossa oleva viiksekäs kuuromykkä saarelainen huokaisi.

Tapausta pidettiin ratkaistuna, Watson kiirehti laivaan kertomaan Holmesille. Matkalla hän törmäsi taas kuuromykkään mutta ohitti hänet. Laivassa paljastui ihme, Holmeskin oli kadonnut. Lähetettiin sähke kuningattarelle. Ratkaistun tapauksen ansiosta Watson sai aatelisarvon, saaren komendantti taas ylennettiin kenraaliksi ja laivan kapteenista tuli amiraali.

Koko retkikunta kokoontui pormestarin asuntoon juhlimaan onnistunutta ratkaisua. Kesken juhlien kuuromykkä pysäytti komendantin ja sanoi, tiedän kaiken, kerro vai kerronko minä. Kenraali katsoi kauhistuneena miestä ja sanoi, Holmes. Holmeshan se toden totta oli naamioituneena kuuromykäksi.

Kenraalin hermot pettivät ja hän sanoi, en tiedä mitä tapahtui, jokin meni hirvittävästi pieleen. Kerro sinä, minä en osaa.

Holmes aloitti todisteista. Lehtijuttu mainitsi kansalaiset, ei veronmaksajia. Rikas saari ei maksanut veroa. Verellä kirjoitettu teksti, kapitalismin viimeinen vaihe tuhosi meidät, on toinen selkeä merkki. Kolmas merkki, kirjoittaja on amerikkalainen. He uskovat kapitalismin korkeimman vaiheen olevan arvoton kapitalismi. Siis kun euroopassa kaava menee "arvo + lisäarvo = tuotteen hinta", amerikkalaiset uskovat asian olevan "lisäarvo = tuotteen hinta". Hän siis tarkoitti jobfree kapitalismia, vaihetta jossa kukaan ei tee mitään, käydään vaan kauppaa yhä kalliimmilla arvopapereilla. Tässä vaiheessa ei enää ole riistoa koska ei ole riistettävää.

Seuraava todiste on taloustieteilijän lausunto. Kommunismi tuhosi meidät. Hän on amerikkalainen taloustieteilijä. Jolle kommunismi on yhtä kuin epäilyt markkinoiden täydellisyydestä. Kun väestö alkoi nähdä nälkää, ihmiset menettivät uskonsa markkinoihin ja arvopapereiden kurssit romahtivat. Saattoi käydä niin että koko Marsista löydettävät öljyvarat taikka Venuksen väsymättömät orjat saattoi saada leipäpalalla. Kaukaisempien sijoitusten kuten Siriuksen telakoiden tai maksukyvyttömien lainojen kurssi putosi vielä alemmas. Taloustieteilijä vaati sijoittajia kestämään, kurssilasku on väliaikainen mutta kun väestöstä oli kuollut vajaa 80%, markkinat romahtivat täysin. Taloustieteilijä jatkoi vielä yksinään kauppaa viikon ja teki loistavia kauppoja mutta kommunistit eivät suostuneet antamaan leipää edes tuotto oblikaatioista joten hän kuoli nälkään ja joutui naapureiden syömäksi.

Watson ähkäisi, Kenraali myönsi. Noin se suurin piirtein meni, en kyllä ymmärrä kuinka kommunistit kykenivät tuhoamaan niin elinvoimaisen yhteiskunnan, kolmen viimeisen kuukauden kurssinousu oli keskimäärin 39%. Itse pelastuin syömällä kuolleita, hän myönsi naama punaisena. Kaikki katsoivat kunnioittaen miestä joka oli selvinnyt läpi vaikeiden aikojen suhteellisen hyväkuntoisena. Silmämäärin arvioiden hänen painonsa oli 150 kg mitä on pidettävä kohtuullisena ottaen huomioon miehen pituus, 160 cm.

Watsonin kysymykseen, kuinkas sen kuningattaren sähkeen, Holmes vastasi, eiköhän anneta asian olla, tuskimpa kukaan siitä hyötyy jos sinulta menee aatelisarvo taikka kenraali alennetaan. En muuten ole koskaan nähnyt näin hedelmällistä maata, eiköhän ehdoteta että sinusta tehdään Bulan lorvi ja saat koko saaren läänityksenä itsellesi? Kenraalikin on kasvanut täällä suurempiin mittoihin ja suurempiin tehtäviin joten eiköhän hän siirtyne sota ja sosiaali ministeriöön. Amiraali taas näyttää kadonneen, mihinkähän niin mehevä lihainen mies on voinut mennä, kysyi Holmes vinosti hymyillen kenraalilta joka punastui uudelleen ja röyhtäisyn hilliten sanoi, en tiedä, ehkä hän lähti uimaan. Sitten kenraali kävi filosofiseksi, punaviinin innoittamana hän puhui lihan himosta joka kerran puhjettuaan on jatkuva. Holmes naurahti, uskon että Lontoon kerjäläis ongelma hellittää kunhan te menette töihin sota ja sosiaali ministeriöön.

.

Copy Auvo Rouvinen